Centre și laboratoare de cercetare

Unități de cercetare USAMV

Centre/Laboratoare cercetare

Servicii

 

Nr. Parametrul Analizat / Serviciul Oferit Procedura Pret (lei, TVA inclus) Responsabil *
Email/ Telefon
 
1. Consultanță dezvoltare retete de fabricație prin probe de coacere/

Optimizare flux tehnologic specific produselor de panificatie și patisserie

Teste de laborator microproductie

 

Deviz în fct. de proiect/solicitare

 

Conf. dr. Man Simona

[email protected]

tel. 0742152698

2. Consultanță optimizarea fluxului tehnologic/

Dezvoltarea retetei de fabricatie a preparatelor de carne

Teste de laborator microproductie Deviz în fct. de proiect/solicitare Prof. dr. Dorin Ţibulca

[email protected]

tel. 0745580328

3. Consultanță optimizare flux tehnologic/ Dezvoltare retete de fabricatie a produselor lactate Teste de laborator microproductie Deviz în fct. de proiect/solicitare Prof. dr. Mirela Jimborean [email protected]

tel. 0741135999

4. Determinarea concentrației de proteină din probe lichide Metoda Bradford

 

35 lei/probă (minim 10 probe) Prof dr. Ramona Suharochi, [email protected]

tel. 0771636781

Conf dr. Oana Lelia Pop

[email protected]

tel. 0748488933

5. Determinarea concentrației de proteină din probe solide Metoda Kjeldahl

 

45 lei / probă (minim 6 probe) Prof dr. Ramona Suharochi, [email protected]

tel. 0771636781

Conf dr. Oana Lelia Pop

[email protected]

tel. 0748488933

6. Determinarea grăsimii totale Metoda Soxhlet 45 lei / probă (minim 6 probe) Prof dr. Ramona Suharochi, [email protected]

tel. 0771636781

Conf dr. Oana Lelia Pop

[email protected]

tel. 0748488933

7. Determinarea conținutului de cenușă Calcinare 35 lei / probă (minim 6 probe) Prof dr. Ramona Suharochi, [email protected]

tel. 0771636781

Conf dr. Oana Lelia Pop

[email protected]

tel. 0748488933

8. Determinarea conținutului de umiditate Uscare la etuvă 35 lei / probă (minim 6 probe) Prof dr. Ramona Suharochi, [email protected]

tel. 0771636781

Conf dr. Oana Lelia Pop

[email protected]

tel. 0748488933

9. Calculul cantității totale de carbohidrați Calcul 35 lei / probă (minim 6 probe) Prof dr. Ramona Suharochi, [email protected]

tel. 0771636781

Conf dr. Oana Lelia Pop

[email protected]

tel. 0748488933

10. Calculul valorii nutriționale (Kcal, KJ) Calcul 35 lei / probă (minim 6 probe) Prof dr. Ramona Suharochi, [email protected]

tel. 0771636781

Conf dr. Oana Lelia Pop

[email protected]

tel. 0748488933

11. Electroforeză pe gel de poliacrilamidă din probe lichide Electroforeză 55 lei / probă (minim 10 probe) Prof dr. Ramona Suharochi, [email protected]

tel. 0771636781

Conf dr. Oana Lelia Pop

[email protected]

tel. 0748488933

12. Determinarea conținutului de clorură de sodiu din produse alimentare Metoda Mohr 40 lei/probă Prof dr. Ramona Suharochi, [email protected]

tel. 0771636781

Conf dr. Oana Lelia Pop

[email protected]

tel. 0748488933

13. Micro/nano încapsulare (cross-linking, nanoemulsificare Cross-linking, nanoemulsificare 220 lei / probă Prof dr. Ramona Suharochi, [email protected]

tel. 0771636781

Conf dr. Oana Lelia Pop

[email protected]

tel. 0748488933

14. Determinarea activității antioxidante Metoda DPPH/ABTS  85 lei / probă (minim 5 probe) Prof dr. Ramona Suharochi, [email protected]

tel. 0771636781

Conf dr. Oana Lelia Pop

[email protected]

tel. 0748488933

15. Dozarea polifenolilor totali Metoda Folin-Ciocâlteu 85 lei / probă (minim 5 probe) Prof dr. Ramona Suharochi, [email protected]

tel. 0771636781

Conf dr. Oana Lelia Pop

[email protected]

tel. 0748488933

16. Determinarea concentratiei de cationi din apa/ sucuri/ suplimente alimentare/ sol.

Litiu, sodiu,amoni, potasiu, magneziu. calciu.

Ion-cromatografie 150 lei/ proba (incl.prelucrarea probelor), minim 5 probe Prof.dr. Edward Muntean [email protected]

tel.0754074375

17. Determinarea concentratiei de glucide din produse alimentare.

Glucoza, fructoza, zaharoza, maltoza,

HPLC 200 lei/ proba (incl.prelucrarea probelor), minim 10 probe Prof.dr. Edward Muntean [email protected]

tel.0754074375

18.  

Determinarea concentratiei unor ioni din apa si din sol

 

Nitriti, nitrati, amoniul, crom (VI), cloruri, sulfati

Spectrofotometrie 20 lei proba (minim 10 probe) + 20 lei/proba pt prelucrarea prolelor de sol Prof.dr. Edward Muntean [email protected]

tel.0754074375

19. Determinarea pH-ului Electrochimica 10 lei/ proba Prof.dr. Edward Muntean [email protected]

tel.0754074375

20. Determinarea bacteriilor din genul Salmonella ( alimente, hrana animale, teste sanitație)- Metoda SR EN ISO 6579 28 lei / probă Prof. dr. Ancuța M. Rotar;

[email protected]

tel. 0728104323

21. Determinarea Bacteriilor coliforme (alimente, hrana animale, teste sanitație) Metoda SR ISO 4831, SR ISO 4832

 

26 lei / probă Prof. dr. Ancuța M. Rotar;

[email protected]

tel. 0728104323

22. Numărarea Drojdiilor si mucegaiurilor(alimente, hrana animale, teste sanitație) Metoda SR EN ISO 4833

 

32 lei / probă Prof. dr. Ancuța M. Rotar;

[email protected]

tel. 0728104323

23. Numărarea microorganismelor -NTG (alimente, hrana animale, teste sanitație) Metoda SR EN ISO 4833 22 lei / probă Prof. dr. Ancuța M. Rotar;

[email protected]

tel. 0728104323

24. Numărarea Stafilococilor coagulazo-pozitivi (alimente, hrana animale, teste sanitație)- Metoda SR EN ISO 6888

 

35 lei / probă Prof. dr. Ancuța M. Rotar;

[email protected]

tel. 0728104323

25. Numărarea E. coli beta-glucuronidază pozitivă ( alimente, hrana animale) Metoda SR ISO 16649-1 și ISO 16649-2 36 lei / probă Prof. dr. Ancuța M. Rotar;

[email protected]

tel. 0728104323

26. Testul hedonic

Evaluarea acceptabilitatii produsului cu 100 de consumatori

ISO 11136:2014 Sensory analysis — Methodology — General guidance for conducting hedonic tests with consumers in a controlled area

SR EN ISO 4120: 2007 Testul triunghiului

SR EN ISO 10399: 2018 Testul duo-trio

SR EN ISO 5495: 2007 Testul pereche

3000 lei/proba, 100 de consumatori, minim 1 proba Conf. Dr. Laura Stan, [email protected]

tel: 0745002259

27. Testul preferential

Evaluarea preferintei produsului cu 100 de consumatori

ISO 11136:2014 Sensory analysis — Methodology — General guidance for conducting hedonic tests with consumers in a controlled area

SR EN ISO 4120: 2007 Testul triunghiului

SR EN ISO 10399: 2018 Testul duo-trio

SR EN ISO 5495: 2007 Testul pereche

3000 lei/proba, 100 de consumatori, minim 2 probe Conf. Dr. Laura Stan, [email protected]

tel: 0745002259

Conf. Dr. Laura Stan, [email protected]

tel: 0745002259

 

28. Testul optimului sensorial

Evaluarea optimului senzorial al produsului cu 100 de consumatori

Diferente dintre loturi

 

 

 

 

ISO 11136:2014 Sensory analysis — Methodology — General guidance for conducting hedonic tests with consumers in a controlled area

SR EN ISO 4120: 2007 Testul triunghiului

SR EN ISO 10399: 2018 Testul duo-trio

SR EN ISO 5495: 2007 Testul pereche

3000 lei/proba, 100 de consumatori, minim 1 proba

 

 

1000 lei/proba, minim 2 produse

1000 lei/proba, minim 2 produse

1000 lei/proba, minim 2 produse

 

Conf. Dr. Laura Stan, [email protected]

tel: 0745002259

 

29. Testul de cotare

Controlul calitatii incadrarea produsului intr-o clasa de calitate

STAS 12656-88 Metode de cotare 2000 lei/proba, minim 1 proba Conf. Dr. Laura Stan, [email protected]

tel: 0745002259

30. Testul profilului de aroma

Profilul senzorial al unui produs

SR EN ISO 13299:2016 Stabilirea unui profil senzorial 3000 lei/proba, minim 1 proba Conf. Dr. Laura Stan, [email protected]

tel: 0745002259

31. Determinarea continutului de proteina bruta. Metoda Kjeldal 71,5 lei / analiza Prof dr Crina Mureşan

[email protected]

 

32. Determinarea continutului de grasime bruta. Metoda Soxhlet 70 lei / analiza Prof dr Crina Mureşan

[email protected]

33. Determinarea continutului de substante minerale Metoda calcinarii 20 lei/analiza Prof dr Crina Mureşan

[email protected]

34. Determinarea umiditatii

 

Uscare la etuva 20 lei/analiza Prof dr Crina Mureşan

[email protected]

35. Consultanta si servicii in vederea elaborarii si implementarii HACCP, proceduri privind norme de bune practici de lucru, norme de bune practici de igienizare, ISO 2200:2018, IFS FOOD V8 Audit conform SR EN ISO 19011:2018 50 lei/ora Prof dr Crina Mureşan

[email protected]

36. Determinarea polifenolilor totali prin metoda Folin Ciocalteu Spectroforometru

 

200 lei/analiza

 

Prof dr Crina Mureşan

[email protected]

37. Determinarea capacitatii antioxidante metoda DPPH Spectrofotometru 200lei/

analiza

Prof dr Crina Mureşan

[email protected]

38. Determinarea instrumentala a indicilor de textura pentru diverse alimente sau semifabricate din industria alimentara Analiza profilului textural (TPA),

Teste de comprimare.
AACC 74-10A compression test; ISO 16305, etc.

250 lei / proba Prof dr Vlad Mureşan

[email protected]

tel. 0741246880

39. Determinarea proprietatilor reologice Vascozitate, Modul elastic (G’), Modul vascos (G”), Curba reologica de temperatura, etc. 350 lei / proba Prof dr Vlad Mureşan

[email protected]

tel. 0741246880

40. Determinarea spectrului infrarosu Fourier-transform infrared spectroscopy (FTIR) 400 – 4000 cm-1 200 lei / proba Prof dr Vlad Mureşan

[email protected]

tel. 0741246880

41. Optimizarea tehnologiei de obtinere a uleiurilor vegetale negociabil in functie de solicitare Prof dr Vlad Mureşan

[email protected]

tel. 0741246880

42. Optimizarea tehnologiei de obtinere a produselor zaharoase si de cofetarie negociabil in functie de solicitare Prof dr Vlad Mureşan

[email protected]

tel. 0741246880

43. Dezvoltare sortimente de bere/cidru/hidromel / Optimizare flux tehnologic specific berii/cidrului/hidromelului Teste de laborator microproductie Deviz in functie de solicitarile beneficiarului Prof. dr. Mudura Elena

[email protected]

Conf. dr. Coldea Teodora

[email protected]

Asist. dr. Martau Adrian

[email protected]

 

Prodecan Cercetare Inovare Dezvoltare

Conf. dr. Oana Lelia POP

Sari la conținut