Nr. | Parametrul Analizat / Serviciul Oferit | Procedura | Pret (lei, TVA inclus) | Responsabil * Email/ Telefon |
1. | Consultanță dezvoltare retete de fabricație prin probe de coacere/
Optimizare flux tehnologic specific produselor de panificatie și patisserie |
Teste de laborator microproductie
|
Deviz în fct. de proiect/solicitare
|
Conf. dr. Man Simona
tel. 0742152698 |
2. | Consultanță optimizarea fluxului tehnologic/
Dezvoltarea retetei de fabricatie a preparatelor de carne |
Teste de laborator microproductie | Deviz în fct. de proiect/solicitare | Prof. dr. Dorin Ţibulca
tel. 0745580328 |
3. | Consultanță optimizare flux tehnologic/ Dezvoltare retete de fabricatie a produselor lactate | Teste de laborator microproductie | Deviz în fct. de proiect/solicitare | Prof. dr. Mirela Jimborean [email protected]
tel. 0741135999 |
4. | Determinarea concentrației de proteină din probe lichide | Metoda Bradford
|
35 lei/probă (minim 10 probe) | Prof dr. Ramona Suharochi, [email protected]
tel. 0771636781 Conf dr. Oana Lelia Pop tel. 0748488933 |
5. | Determinarea concentrației de proteină din probe solide | Metoda Kjeldahl
|
45 lei / probă (minim 6 probe) | Prof dr. Ramona Suharochi, [email protected]
tel. 0771636781 Conf dr. Oana Lelia Pop tel. 0748488933 |
6. | Determinarea grăsimii totale | Metoda Soxhlet | 45 lei / probă (minim 6 probe) | Prof dr. Ramona Suharochi, [email protected]
tel. 0771636781 Conf dr. Oana Lelia Pop tel. 0748488933 |
7. | Determinarea conținutului de cenușă | Calcinare | 35 lei / probă (minim 6 probe) | Prof dr. Ramona Suharochi, [email protected]
tel. 0771636781 Conf dr. Oana Lelia Pop tel. 0748488933 |
8. | Determinarea conținutului de umiditate | Uscare la etuvă | 35 lei / probă (minim 6 probe) | Prof dr. Ramona Suharochi, [email protected]
tel. 0771636781 Conf dr. Oana Lelia Pop tel. 0748488933 |
9. | Calculul cantității totale de carbohidrați | Calcul | 35 lei / probă (minim 6 probe) | Prof dr. Ramona Suharochi, [email protected]
tel. 0771636781 Conf dr. Oana Lelia Pop tel. 0748488933 |
10. | Calculul valorii nutriționale (Kcal, KJ) | Calcul | 35 lei / probă (minim 6 probe) | Prof dr. Ramona Suharochi, [email protected]
tel. 0771636781 Conf dr. Oana Lelia Pop tel. 0748488933 |
11. | Electroforeză pe gel de poliacrilamidă din probe lichide | Electroforeză | 55 lei / probă (minim 10 probe) | Prof dr. Ramona Suharochi, [email protected]
tel. 0771636781 Conf dr. Oana Lelia Pop tel. 0748488933 |
12. | Determinarea conținutului de clorură de sodiu din produse alimentare | Metoda Mohr | 40 lei/probă | Prof dr. Ramona Suharochi, [email protected]
tel. 0771636781 Conf dr. Oana Lelia Pop tel. 0748488933 |
13. | Micro/nano încapsulare (cross-linking, nanoemulsificare | Cross-linking, nanoemulsificare | 220 lei / probă | Prof dr. Ramona Suharochi, [email protected]
tel. 0771636781 Conf dr. Oana Lelia Pop tel. 0748488933 |
14. | Determinarea activității antioxidante | Metoda DPPH/ABTS | 85 lei / probă (minim 5 probe) | Prof dr. Ramona Suharochi, [email protected]
tel. 0771636781 Conf dr. Oana Lelia Pop tel. 0748488933 |
15. | Dozarea polifenolilor totali | Metoda Folin-Ciocâlteu | 85 lei / probă (minim 5 probe) | Prof dr. Ramona Suharochi, [email protected]
tel. 0771636781 Conf dr. Oana Lelia Pop tel. 0748488933 |
16. | Determinarea concentratiei de cationi din apa/ sucuri/ suplimente alimentare/ sol.
Litiu, sodiu,amoni, potasiu, magneziu. calciu. |
Ion-cromatografie | 150 lei/ proba (incl.prelucrarea probelor), minim 5 probe | Prof.dr. Edward Muntean [email protected]
tel.0754074375 |
17. | Determinarea concentratiei de glucide din produse alimentare.
Glucoza, fructoza, zaharoza, maltoza, |
HPLC | 200 lei/ proba (incl.prelucrarea probelor), minim 10 probe | Prof.dr. Edward Muntean [email protected]
tel.0754074375 |
18. |
Determinarea concentratiei unor ioni din apa si din sol
Nitriti, nitrati, amoniul, crom (VI), cloruri, sulfati |
Spectrofotometrie | 20 lei proba (minim 10 probe) + 20 lei/proba pt prelucrarea prolelor de sol | Prof.dr. Edward Muntean [email protected]
tel.0754074375 |
19. | Determinarea pH-ului | Electrochimica | 10 lei/ proba | Prof.dr. Edward Muntean [email protected]
tel.0754074375 |
20. | Determinarea bacteriilor din genul Salmonella ( alimente, hrana animale, teste sanitație)- | Metoda SR EN ISO 6579 | 28 lei / probă | Prof. dr. Ancuța M. Rotar;
tel. 0728104323 |
21. | Determinarea Bacteriilor coliforme (alimente, hrana animale, teste sanitație) | Metoda SR ISO 4831, SR ISO 4832
|
26 lei / probă | Prof. dr. Ancuța M. Rotar;
tel. 0728104323 |
22. | Numărarea Drojdiilor si mucegaiurilor(alimente, hrana animale, teste sanitație) | Metoda SR EN ISO 4833
|
32 lei / probă | Prof. dr. Ancuța M. Rotar;
tel. 0728104323 |
23. | Numărarea microorganismelor -NTG (alimente, hrana animale, teste sanitație) | Metoda SR EN ISO 4833 | 22 lei / probă | Prof. dr. Ancuța M. Rotar;
tel. 0728104323 |
24. | Numărarea Stafilococilor coagulazo-pozitivi (alimente, hrana animale, teste sanitație)- | Metoda SR EN ISO 6888
|
35 lei / probă | Prof. dr. Ancuța M. Rotar;
tel. 0728104323 |
25. | Numărarea E. coli beta-glucuronidază pozitivă ( alimente, hrana animale) | Metoda SR ISO 16649-1 și ISO 16649-2 | 36 lei / probă | Prof. dr. Ancuța M. Rotar;
tel. 0728104323 |
26. | Testul hedonic
Evaluarea acceptabilitatii produsului cu 100 de consumatori |
ISO 11136:2014 Sensory analysis — Methodology — General guidance for conducting hedonic tests with consumers in a controlled area
SR EN ISO 4120: 2007 Testul triunghiului SR EN ISO 10399: 2018 Testul duo-trio SR EN ISO 5495: 2007 Testul pereche |
3000 lei/proba, 100 de consumatori, minim 1 proba | Conf. Dr. Laura Stan, [email protected]
tel: 0745002259 |
27. | Testul preferential
Evaluarea preferintei produsului cu 100 de consumatori |
ISO 11136:2014 Sensory analysis — Methodology — General guidance for conducting hedonic tests with consumers in a controlled area
SR EN ISO 4120: 2007 Testul triunghiului SR EN ISO 10399: 2018 Testul duo-trio SR EN ISO 5495: 2007 Testul pereche |
3000 lei/proba, 100 de consumatori, minim 2 probe | Conf. Dr. Laura Stan, [email protected]
tel: 0745002259 Conf. Dr. Laura Stan, [email protected] tel: 0745002259
|
28. | Testul optimului sensorial
Evaluarea optimului senzorial al produsului cu 100 de consumatori Diferente dintre loturi
|
ISO 11136:2014 Sensory analysis — Methodology — General guidance for conducting hedonic tests with consumers in a controlled area
SR EN ISO 4120: 2007 Testul triunghiului SR EN ISO 10399: 2018 Testul duo-trio SR EN ISO 5495: 2007 Testul pereche |
3000 lei/proba, 100 de consumatori, minim 1 proba
1000 lei/proba, minim 2 produse 1000 lei/proba, minim 2 produse 1000 lei/proba, minim 2 produse
|
Conf. Dr. Laura Stan, [email protected]
tel: 0745002259
|
29. | Testul de cotare
Controlul calitatii incadrarea produsului intr-o clasa de calitate |
STAS 12656-88 Metode de cotare | 2000 lei/proba, minim 1 proba | Conf. Dr. Laura Stan, [email protected]
tel: 0745002259 |
30. | Testul profilului de aroma
Profilul senzorial al unui produs |
SR EN ISO 13299:2016 Stabilirea unui profil senzorial | 3000 lei/proba, minim 1 proba | Conf. Dr. Laura Stan, [email protected]
tel: 0745002259 |
31. | Determinarea continutului de proteina bruta. | Metoda Kjeldal | 71,5 lei / analiza | Prof dr Crina Mureşan
|
32. | Determinarea continutului de grasime bruta. | Metoda Soxhlet | 70 lei / analiza | Prof dr Crina Mureşan |
33. | Determinarea continutului de substante minerale | Metoda calcinarii | 20 lei/analiza | Prof dr Crina Mureşan |
34. | Determinarea umiditatii
|
Uscare la etuva | 20 lei/analiza | Prof dr Crina Mureşan |
35. | Consultanta si servicii in vederea elaborarii si implementarii HACCP, proceduri privind norme de bune practici de lucru, norme de bune practici de igienizare, ISO 2200:2018, IFS FOOD V8 Audit conform SR EN ISO 19011:2018 | 50 lei/ora | Prof dr Crina Mureşan | |
36. | Determinarea polifenolilor totali prin metoda Folin Ciocalteu | Spectroforometru
|
200 lei/analiza
|
Prof dr Crina Mureşan |
37. | Determinarea capacitatii antioxidante metoda DPPH | Spectrofotometru | 200lei/
analiza |
Prof dr Crina Mureşan |
38. | Determinarea instrumentala a indicilor de textura pentru diverse alimente sau semifabricate din industria alimentara | Analiza profilului textural (TPA),
Teste de comprimare. |
250 lei / proba | Prof dr Vlad Mureşan
tel. 0741246880 |
39. | Determinarea proprietatilor reologice | Vascozitate, Modul elastic (G’), Modul vascos (G”), Curba reologica de temperatura, etc. | 350 lei / proba | Prof dr Vlad Mureşan
tel. 0741246880 |
40. | Determinarea spectrului infrarosu | Fourier-transform infrared spectroscopy (FTIR) 400 – 4000 cm-1 | 200 lei / proba | Prof dr Vlad Mureşan
tel. 0741246880 |
41. | Optimizarea tehnologiei de obtinere a uleiurilor vegetale | negociabil in functie de solicitare | Prof dr Vlad Mureşan
tel. 0741246880 |
|
42. | Optimizarea tehnologiei de obtinere a produselor zaharoase si de cofetarie | negociabil in functie de solicitare | Prof dr Vlad Mureşan
tel. 0741246880 |
|
43. | Dezvoltare sortimente de bere/cidru/hidromel / Optimizare flux tehnologic specific berii/cidrului/hidromelului | Teste de laborator microproductie | Deviz in functie de solicitarile beneficiarului | Prof. dr. Mudura Elena
Conf. dr. Coldea Teodora Asist. dr. Martau Adrian
|
Prodecan Cercetare Inovare Dezvoltare
Conf. dr. Oana Lelia POP