Manifestări stiintifice

MANIFESTĂRILE ORGANIZATE DE FACULTATEA DE STIINŢA ŞI TEHNOLOGIA ALIMENTELOR

ÎN ANUL 2019

 

Nr. crt.

Denumirea manifestării

Tipul manifestării

Perioada/ Data

Locul de desfăşurare

 

Buget, lei

Organizatori/

Date contact

 

Rolul și importanța alimentelelor functionale

Invitat: Nutriționist Alexandra Vlad

Workshop

4 martie 2019

ISV

USAMV

60

 

 

Organizator:

  1. FSTA

Responsabili:

Asist. dr. ing. Fărcaş Anca

Prof. univ. dr. Păucean Adriana

Conf. dr. Socaci Sonia

email anca.farcas@usamvcluj.ro

 

Aprofundarea cunoștințelor teoretice privind tehnologia moraritului si a produselor de panificatie si patiserie

                                              

Excursie de documentare la

SC EUROPAN SRL

5 martie 2019

Jud. Salaj, Sarmasag, str Morii nr 11

50

 

Organizator:

1.FSTA Cluj Napoca

2.Disciplina Tehnologia Morarit-Panificatie

3. Disciplina Depozitarea

produselor Alimentare

Responsabili:

Prof.dr. Muste Sevastita

sevastita.muste@usamvcluj.ro

Prof. dr. Adriana Paucean

adriana.paucean@usamvcluj.ro

Sef lucr. dr. Simona Man

simona.man@usamvcluj.ro

As.dr. Simona Chis

simona.chis@usamvcluj.ro

 

Implementarea

sistemelor de

management de

calitate intr-o

unitate de

obtinere a carnii

de pasare

Workshop

 

 

19 martie

Transavia

Alba Iulia

 

45

 

Organizator:

1. FSTA Cluj Napoca

Responsabili:

Conf. Dr. Mureşan Crina

crina.muresan@usamvcluj.ro

Asist. dr. Vlaic Romina

romina.vlaic@usamvcluj.ro

 

Expoziția Internațională GastroPan ediția a XI-a

 

Excursie de documentare

29 martie 2019

Arad

50

 

Organizator:

1.FSTA Cluj Napoca

2.Disciplina Tehnologia Morarit-Panificatie

3. Disciplina Gastrotehnie si catering

4. Depozitarea produselor vegetale

5. Disciplina Principii si metode de conservare

Responsabili:

Prof.dr. Muste Sevastita

Prof.dr. Adriana Paucean

adriana.paucean@usamvcluj.ro

Sef lucr.dr. Simona Man

simona.man@usamvcluj.ro

Şef lucr.dr. Anamaria Pop

Anamaria.pop@usamvcluj.ro

Asist.dr. Liana Salanță

liana.salanta@usamvcluj.ro

Asist.dr. Chis Simona

simona.chis@usamvcluj.ro

 

Noutăţi in fabricarea produselor de patiserie si cofetarie. Demonstraţii practice

- in colaborare cu IREKS

 

Workshop

Martie/aprilie 2019

Statia Pilot Panificatie-Patiserie

40

 

Organizator:

1. FSTA Cluj Napoca         

2. Disciplina Tehnologia Morarit-Panificatie SRL

Responsabili:

Prof.dr. Adriana Paucean

adriana.paucean@usamvcluj.ro

As.dr. Simona Chis

simona.chis@usamvcluj.ro

Sef lucr. Dr. Simona Man

simona.man@usamvcluj.ro

 

Cafea espresso –

impactul

tehnologiilor

avansate de

procesare,

ediţia a V-a

Workshop

Martie / aprilie 2019

FSTA - Laborator Analiza senzorială a produselor alimentare

60

Nu

Organizator:

1.FSTA Cluj Napoca

2.Disciplina analiza senzoriala a

alimentelor

3. Cafe River

Responsabili:

Conf. dr. Stan Laura

 

Profilul de aromă al vinului,

ediţia a III-a

Workshop

Martie / aprilie 2019

FSTA - Laborator Analiza senzorială a produselor alimentare

60

200

Organizator:

1.FSTA Cluj Napoca

2.Disciplina analiza senzoriala a

alimentelor

3.Les Musquetaires du Vin

Responsabili:

Conf. dr. Stan Laura

 

Ştiinţa pentru copii (ed.4)

Science for kids and kids for science (ed.4)

Workshop / Promovare / Imagine

Martie / iunie 2019

FSTA

30

 

Organizator:

  1. FSTA
  2. Slow Food

Responsabili:

Conf.dr. Sonia Socaci

Asist. dr.ing. Fărcaş Anca

e-mail: sonia.socaci@usamvcluj.ro

 

Inovația în fabricarea produselor de panificație-patiserie-aplicații ale premixurilor, ediția a VII-a în colaborare cu SC Viadan

Workshop

Martie / aprilie 2019

Statia Pilot Panificatie-Patiserie

50

 

Organizator:

1.FSTA Cluj Napoca

2.Disciplina Tehnologia Morarit-Panificatie SRL

Responsabili:

Prof.dr. Adriana Paucean

adriana.paucean@usamvcluj.ro

Sef lucr. dr. Simona Man

simona.man@usamvcluj.ro

As.dr. Simona Chis

simona.chis@usamvcluj.ro

 

Bune practice

intr-o unitate de

obtinere a

produselor lactate

Excursie de

documentare

09 aprilie

Colteşti, jud

Alba

45

 

Organizator:

1. FSTA Cluj Napoca

Responsabili:

Conf. Dr. Mureşan Crina

crina.muresan@usamvcluj.ro

Asist. dr. Vlaic Romina

romina.vlaic@usamvcluj.ro

 

Ecotrophelia

Concurs științific studentesc

Aprilie 2019

USAMVCN –faza locala

 

50

2000

Organizatori:

1.FSTA Cluj-Napoca

2. ASIAR Cluj-Napoca

Responsabili:

Prof.dr. Tofană Maria

Conf.dr. Socaci Sonia

Conf.dr. Stan Laura

Conf.dr. Mureşan Vlad

 

Noi reţete de obtinere a înghețatei artizanale

Ediţia a IV-a

Workshop

(invitaţi S.C. VIADAN)

Aprilie / Mai 2019

FSTA

 

Destinat studenţilor din anii III

 

Organizatori:

FSTA

Responsabili:

Conf. dr. ing. Jimborean Mirela

Asist.dr. Andrei Borşa

Asist.dr. Michiu Delia

 

Sesiunea de comunicӑri Științifice Studențesti

Simpozion

18 Mai 2019

USAMVCN

100

 

Organizatori:

1.FSTA Cluj-Napoca

2. USAMVCN

Responsabili:

Reprezentanți studenți

Prof.dr. Tofană Maria

Conf.dr. Socaci Sonia

Prof.dr. Elena Mudura

Conf.dr. Jimborean Mirela

 
  1. 5thFascination ofPlantsDay (EPSO)

Eveniment internațional

Mai 2019

USAMV

   

Organizatori:

  1. USAMV-CN
  2. EPSO

Responsabili din partea FSTA:

Prof.dr. Carmen Socaciu

Prof.dr. Dan Vodnar

Prof.dr. Maria Tofanӑ

Conf.dr. Sonia Socaci

E-mail: carmen.socaciu@usamvcluj.ro

 

Tehnologii avansate de procesare in industria produselor de cofetărie

Advanced processing technology on confectionery – Practical demonstrations with Puratos’s ingredients

 

Workshop

 

Mai 2019

 

FSTA - Staţia Pilot Produse Zaharoase

 

65

 

Organizator:

  1. FSTA Cluj Napoca, România
  2. Puratos Romania

Responsabili:

Prof. dr. ing. Emil Racolţa email: emil.racolta@usamvcluj.ro

Conf. dr. ing. Vlad Mureşan

email: vlad.muresan@usamvcluj.ro

Cadru did. asoc. Georgiana Petruț

 

Secretele obţinerii berii nefiltrate: Artă vs. Aspecte tehnologice

Workshop

Mai/Iunie 2019

FSTA - Staţia pilot bere

   

Organizatori:

1. FSTA

2. Agronomia Agro Food Innovation SRL

3. Slow Food Transylvania

Responsabili:

Prof. dr. Elena Mudura

Şef lucr. dr. Teodora Coldea

Asist. dr. Lucian Cuibus

Asist. dr. Liana Salanţă

Asist. dr. Andrei Borşa

E-mail: teodora.coldea@usamvcluj.ro

 

Festivalul alimentului

Ediția a VIII-a

 

 

 

Expoziții,   prezentare de produse ale studenților FSTA

13 Iunie 2019

ISV –USAMV Cluj Napoca

 

100

5000

Organizatori:

1.FSTA Cluj-Napoca

2. ASIAR Cluj-Napoca

3. ASTA

4. Food News

5. Slow Food Transilvania

6.Clusterul Gusturi Transilvane

Responsabili:

Prof. dr. Tofană Maria

Conf. dr. Stan Laura

Conf. dr.Socaci Sonia

Email:

maria.tofana@usamvcluj.ro

laurastan@usamvcluj.ro

 

Simpozionul internațional al USAMV – secțiunea “Food Science and Technology”

Simpozion științific

Septembrie-2019

USAMV

200

2000

Organizatori:

1. USAMV-CN

Responsabili FSTA:

Prof.dr. Maria Tofanӑ

Şef lucr.dr. Sonia Socaci

Conf.dr. Cristina Semeniuc

Asist.dr. Anca Fărcaş

Asist.dr. Oana Pop

E-mail: sonia.socaci@usamvcluj.ro

 

Applications of ion chromatography in food quality control

Workshop

27 septembrie 2019

ISV

35

Nu

Organizatori:

1. USAMV Cluj Napoca, Romania

2. Polish Academy of Science - Institute of Environmental Research, Zabrze, Poland

 

Întâlniri specifice Cerc Studențesc „Tehn. prod. zaharoase / prod. extractive”

Ateliere Dezvoltare produse inovative / Concepte NPD „New Product Development”

Sem I / Sem II

FSTA - Laborator / Stație Pilot Produse Zaharoase

10

 

Responsabili:

Prof. dr. ing. Emil Racolţa email: emil.racolta@usamvcluj.ro

Conf. dr. ing. Vlad Mureşan

email: vlad.muresan@usamvcluj.ro

Cadru did. asociat Georgiana Petruț

 

Cerc Ştiinţific Studențesc „Analiza senzorială a produselor alimentare”

Ateliere de dezvoltare a ablităţilor de expert senzorial

Sem I / Sem II

FSTA - Laborator Analiza senzorială a produselor alimentare

10

NU

Responsabili:

Conf. dr. Stan Laura

laurastan@usamvcluj.ro

 

Cerc Ştiinţific Studențesc

„Food Authenticity”

Activităţi ştiinţifice privind modalităţile de stabilire a autenticităţii produselor alimentare şi de identificare a fraudelor

Sem I / Sem II

FSTA - Laborator Aditivi alimentari

10

NU

Responsabili:

Conf. dr. Socaci Sonia

Asist.dr. Fărcaş Anca

Asist.dr. Liana Salanţă

 

Prodecan ştiinţific,

Conf.dr. Sonia Socaci

Aprobat in Sedința Consiliului Facultății de Știința și Tehnologia Alimentelor din data de 13.03.2019

 


 

 

MANIFESTĂRILE ORGANIZATE  DE FACULTATEA DE STIINŢA ŞI TEHNOLOGIA ALIMENTELOR

 ÎN ANUL 2018

 

 

Nr. crt.

Denumirea manifestării

Tipul manifestării

Perioada/Data

Locul de desfăşurare

 

Buget, lei

Organizatori/

Date contact

$11.                 

Antreprenoriat în gastronomie

Masterclass

nr. 3: Erasmus entrepreneurs

 

Workshop

8 ianuarie 2018

USAMV,

FSTA

Lab. analiza senzorială a alimentelor

10

Studenţi master GNDA II

Nu

Organizatori:

1.FSTA Cluj-Napoca, Disciplina Antreprenoriat în gastronomie

2. Institut Pheonix

Responsabili:

Şef lucr.dr. Stan Laura

$12.                 

Antreprenoriat în gastronomie

Masterclass

nr. 4

 CasaBio

 

Workshop

9 ianuarie 2018

CasaBio

10

Nu

Organizatori:

1.FSTA Cluj-Napoca, Disciplina Antreprenoriat în gastronomie

2. CasaBio

Responsabili:

Şef lucr.dr. Stan Laura

$13.                 

Antreprenoriat în gastronomie.

Masterclass

nr. 5: Bookla

Workshop

16 ianuarie 2018

Bookla

10

Nu

Organizatori:

1.FSTA Cluj-Napoca, Disciplina Antreprenoriat în gastronomie

2. Bookla

Responsabili:

Şef lucr.dr. Stan Laura

$14.                 

Organizare Vizite Stații Pilot -Promovare

Ofertă educaţională

pentru programele

domeniului IPA

Promoting

educational

opportunities for

Food Engineering area

Promovare/ Imagine

Februarie-iunie

2018

FSTA - Stații Pilot

~150

 

Organizator:

1.FSTA Cluj Napoca

2.Departamentul 1 IPA

Responsabili:

Cadre didactice Departamentul I IPA

5.                 

Certificarea seminţelor

Workshop

Martie 2018

Inspectoratul pentru certificarea semintelor Cluj

50 studenti

 

Responsabili:

Prof. Univ. dr Sevastita Muste

Sef lucr. dr. Anamaria Pop

 Asist. dr. Chis Simona

Drd. Georgiana Petrut

6.                 

Inovația în fabricarea produselor de panificație-patiserie-aplicații ale premixurilor, ediția a VI-a în colaborare cu SC Viadan

Workshop

Martie/Aprilie 2018

Statia Pilot Panificatie-Patiserie

50

 

Organizator:

1.FSTA Cluj Napoca

2.Disciplina Tehnologia Morarit-Panificatie SRL

Responsabili:

Conf.dr. Adriana Paucean

adriana.paucean@usamvcluj.ro

Sef lucr. dr. Simona Man

simona.man@usamvcluj.ro

$17.                 

Cafea espresso –

impactul

tehnologiilor

avansate de

procesare, ediţia

a IV-a

Workshop

Martie/aprilie 2018

Stația Pilot Zaharoase

60

Nu

Organizator:

1.FSTA Cluj Napoca

2.Disciplina analiza senzoriala a

alimentelor

3. Cafe River

Responsabili:

Şef lucr.dr. Stan Laura

$18.                 

Profilul de aromă al vinului

Workshop

Martie/aprilie 2018

Stația Pilot Zaharoase

60

200

Organizator:

1.FSTA Cluj Napoca

2.Disciplina analiza senzoriala a

alimentelor

3.les Musquetaires du Vin

Responsabili:

Şef lucr.dr. Stan Laura

$19.                 

Cerc "Slow Food & Biomimetica"

 

Workshop

Martie/iunie 2018

USAMV,

FSTA

Lab. nutriţie

30

Nu

Organizatori:

1.FSTA Cluj-Napoca

Responsabili:

Asist.dr.ing. Cuibus Lucian

Email: lucian.cuibus@usamvcluj.ro

$110.             

Tendinţe în ambalarea produselor alimentare

Workshop

Martie/iunie 2018

FSTA, Staţie pilot lapte

50

Nu

Organizatori:1.FSTA Cluj-Napoca

Responsabili:

Asist. dr.ing. Fărcaş Anca

Şef lucr.dr. Jimborean Mirela

E-mail: anca.farcas@usamvcluj.ro

$111.             

Ştiinţa pentru copii (ed.3)

Science for kids and kids for science (ed.3)

Promovare / Imagine

Martie - Iunie 2018

FSTA

30

 

Organizator:

  1. FSTA
  2. Slow Food

Responsabili:

Conf.dr. Sonia Socaci

Şef lucr.dr. Loredana Leopold

Asist. dr.ing. Fărcaş Anca

Asist. dr. ing. Cuibus Lucian

e-mail: sonia.socaci@usamvcluj.ro

$112.             

Tehnologii avansate de procesare in industria produselor zaharoase

Advanced processing technology on confectionery – Practical demonstrations with Mazzetti Renato’s equipment

 

Workshop

 

Martie-Iulie 2017

 

FSTA - Staţia Pilot Produse Zaharoase

 

65

 

Organizator:

  1. FSTA Cluj Napoca, România
  2. Societatea MAZZETTI RENATO, Tribiano (Mi) - Italia

Responsabili:

Prof. dr. ing. Emil Racolţa email: emil.racolta@usamvcluj.ro

Șef. Lucr. dr. ing. Vlad Mureşan

email: vlad.muresan@usamvcluj.ro

Asist.dr. ing. Andruța Mureșan

andruta.muresan@usamvcluj.ro

$113.             

Expoziția Internațională GastroPan

ediția a X-a

 

Excursie de documentare

19-22 aprilie 2018

Târgu Mureș

50

 

Organizator:

1.FSTA Cluj Napoca

2.Disciplina Tehnologia Morarit-Panificatie SRL

3. Disciplina Gastronomie

Responsabili:

Prof.dr. Muste Sevastita

Conf.dr. Adriana Paucean

adriana.paucean@usamvcluj.ro

Sef lucr.dr. Simona Man

simona.man@usamvcluj.ro

Asist.dr. Liana Salanță

liana.salanta@usamvcluj.ro

$114.             

Aprofundarea cunoștințelor teoretice privid tehnologia moderna de obtinere a produselor de panificatie si patiserie

 

Excursie de documentare la

La LORRAINE SRL

Aprilie 2018

Campia- Turzii, jud Cluj

 

50

 

Organizator:

1.FSTA Cluj Napoca

2.Disciplina Tehnologia Morarit-Panificatie SRL

Responsabili:

Conf.dr. Adriana Paucean

adriana.paucean@usamvcluj.ro

Sef lucr. dr. Simona Man

simona.man@usamvcluj.ro

$115.             

Ecologic vs Conventional in cultura legumelor in spatii protejate

 

workshop

Aprilie

ECO-SERE

FLORESTI

Studenti anul II IPA

 

Organizator:

  1. FSTA Cluj Napoca 

Responsabili:

Prof. Univ. dr Sevastita Muste

Sef lucr. dr. Anamaria Pop

Drd. Georgiana Petrut

Ing. Tegzesiu Andrei

(EcoSere Floresti)

Contact: anamaria.pop@usamvcluj.ro

$116.             

Dezvoltarea

profesională, in

domeniul panificatiei.

Ingrediente și

soluții complete

pentru panificație, patiserie și ciocolaterie

PURATOS ROMANIA

Workshop

Aprilie/Mai 2018

Statia pilot de

panificatie

–Patiserie

USAMV-STA

/Centrul de

Inovație

Puratos Cluj-

Napoca

40

 

Organizator:

1.FSTA Cluj Napoca

2.Disciplina Tehnologia

Morarit-Panificatie SRL

Responsabili:

Conf.dr. Adriana Paucean

adriana.paucean@usamvcluj.ro

Sef lucr. dr. Simona Man

simona.man@usamvcluj.ro

$117.             

Implementarea 22000 intr-o unitate de produse lactate

vizita de lucru

aprilie- mai

Lactate Coltesti

40

 

Organizator:

1.FSTA Cluj Napoca

Responsabili:
Conf. dr Crina Muresan
crina.muresan@usamvcluj.ro
Asist dr. Romina Vlaic

$118.             

Diversificarea sortimentală a preparatelor din carne în conformitate cu cerintele de consum şi aspecte tehnologice actuale – editia a IV-a

workshop

aprilie-mai 2018

Staţia pilot de Tehnologia cărnii şi a produselor din carne

50

400

Organizator:

  1. FSTA Cluj Napoca 

Responsabili:

Conf. Dr. Ing. Claudiu-Dan Sălăgean

Conf. Dr. Ing. Dorin Ţibulcă

Drd. Bogdan Onica

Invitati:

Ing. tehnolog Radu Marin

Ing. tehnolog Mircea Tîrnovean

Ing. tehnolog Mircea Hentea

e-mail: dan.salagean@usamvcluj.ro

onicabogdan91@yahoo.com

$119.             

Basic principles in academic writing

Workshop

Aprilie - Noiembrie 2017

FSTA

50

 

Organizatori:

  1. FSTA
  2. XPE Pharma & Science

Responsabili:

Şef lucr.dr. Cristina Coman

Şef lucr.dr. Dana Leopold

Conf.dr. Sonia Socaci

E-mail: cristina.coman@usamvcluj.ro

$120.             

Sesiunea de comunicӑri Științifice Studențesti

Simpozion

Mai 2018

USAMVCN

100

 

Organizatori:

1.FSTA Cluj-Napoca

2. USAMVCN

Responsabili:

Prof.dr. Tofană Maria

Conf.dr. Socaci Sonia

Conf.dr. Elena Mudura

Şef lucr.dr. Jimborean Mirela

Șef lucr.dr. Mureşan Vlad

$121.             

Bune practice de igiena-Bune practice de lucru in unitatile de industrie alimentara

SC Naposigal Quality SRL

workshop

Mai 2018

FSTA

100

 

Organizatori:

1.FSTA Cluj-Napoca

Responsabili:
Conf. dr Crina Muresan
crina.muresan@usamvcluj.ro
Asist dr. Romina Vlaic

$122.             

Noi reţete de obtinere a înghețatei artizanale

Ediţia a III-a

Workshop

(invitaţi S.C. VIADAN)

 Mai  2018

FSTA

 

Destinat studenţilor din anii III

 

Organizatori: FSTA

Responsabili:

Sef lucr. dr. ing. Jimborean Mirela

Asistent Andrei Borşa

$123.             

Utilizarea drojdiilor de fermentație în procesul tehnologic de obținere al berii

Workshop

Mai 2018

Stația pilot de Bere

30

1000

Organizatori: FSTA

Responsabili:

Conf. univ. dr. Elena Mudura

Șef lucr. dr. Teodora Coldea

Asist. univ. dr. Lucian Cuibus

Asist. univ. dr. Andrei Borșa

$124.             

Art, pastry and science, ed.2

Workshop

Mai -Decembrie 2018

FSTA

30

 

Organizatori:     FSTA

Responsabili:

Asist.dr. Diaconeasa Zorița

E-mail: zorita.diaconeasa@gmail.com

Invitat: Dana Nicoara, Cofetӑria Dana, Turda

$125.             

Festivalul alimentului

Ediția a 7-a

 

 

 

Expoziții,  prezentare  de produse ale studenților FSTA

Iunie 2018

ISV –USAMV Cluj Napoca

 

100

5000

Organizatori:

1.FSTA Cluj-Napoca

2. ASIAR Cluj-Napoca

3. ASTA

4. Food News

5. Slow Food Transilvania

6.Clusterul Gusturi Transilvane

Responsabili:

Prof.dr. Tofană Maria

Şef lucr.dr. Stan Laura

Şef lucr.dr.Socaci Sonia

Asist.dr.ing. Cuibus Lucian

Email:

maria.tofana@usamvcluj.ro

laurastan@usamvcluj.ro

$126.             

Ecotrophelia

Concurs științific studentesc

Iunie 2018

USAMVCN –faza locala

 

50

2000

Organizatori:

1.FSTA Cluj-Napoca

2. ASIAR Cluj-Napoca

Responsabili:

Prof.dr. Tofană Maria

Conf.dr. Socaci Sonia

Şef lucr.dr. Stan Laura

Şef lucr.dr. Mureşan Vlad

$127.             

Eveniment gastronomic cu chef Horia Simon

 

Workshop

Septembrie-noiembrie 2018

USAMV,

FSTA

Staţie pilot panificaţie

30

Nu

Organizatori:

1.FSTA Cluj-Napoca

Responsabili:

Asist.dr.ing. Cuibus Lucian

Email: lucian.cuibus@usamvcluj.ro

$128.             

Simpozionul internațional al USAMV „Perspective ale Agriculturii Mileniului III” – secțiunea “Food Science and Technology”

Simpozion științific

Septembrie-Octombrie 2018

USAMV

200

2000

Organizatori:

1. USAMV-CN

Responsabili FSTA:

Prof.dr. Maria Tofanӑ

Şef lucr.dr. Sonia Socaci

Conf.dr. Cristina Semeniuc

Asist.dr. Teodora Coldea

Asist.dr. Oana Pop

E-mail:

sonia.socaci@usamvcluj.ro

$129.             

Applications of

ion

chromatography

in food quality

control and

environmental

research

Worshop

Noiembrie 2018

USAMV

30

Nu

Organizatori:

1. USAMV Cluj Napoca,

Romania

2. Polish Academy of

Science - Institute of

Environmental Research,

Zabrze, Poland

Responsabili:

Prof.dr. Munttean Edward

E-mail:

edward.muntean@usamvcluj.ro

Prof.dr. Rajmund Michalski,

Conf.dr. Tania Mihaiescu

$130.             

Întâlniri specifice Cerc Studențesc „Tehn. prod. zaharoase / prod. extractive”

Ateliere Dezvoltare produse inovative Concepte NPD „New Product Development”

Sem I / Sem II

FSTA - Laborator / Stație Pilot Produse Zaharoase

10

 

Responsabili:

Prof. dr. ing. Emil Racolţa email: emil.racolta@usamvcluj.ro

Șef. Lucr. dr. ing. Vlad Mureşan

email: vlad.muresan@usamvcluj.ro

 

Prodecan ştiinţific,

Conf. lucr.dr. Sonia Socaci Conf. lucr.dr. Sonia Socaci

 

 

 

MANIFESTĂRILE ORGANIZATE  DE FACULTATEA DE STIINŢA ŞI TEHNOLOGIA ALIMENTELOR
ÎN ANUL 2017

Nr. crt.

Denumirea manifestării

Tipul manifestării

Perioada/Data

Locul de desfăşurare

Numar   participanţi

Buget, lei

Organizatori/
Date contact

 1.

Antreprenoriat în gastronomie.
Masterclass: Bookla

Workshop

9 ianuarie 2017

Bookla

10

Nu

Organizatori:
1.FSTA Cluj-Napoca
2. Bookla
Responsabili:
Şef lucr.dr. Stan Laura

2.

Antreprenoriat în gastronomie.
Masterclass: CasaBio,
Luna Solai

 

Workshop

11 ianuarie 2017

CasaBio

10

Nu

Organizatori:
1.FSTA Cluj-Napoca
2. CasaBio
3. Luna Solai
Responsabili:
Şef lucr.dr. Stan Laura

3. 

Promovare ofertă educaţională  pentru programele domeniului IPA

Promoting educational opportunities for Food Engineering area

Promovare/Imagine

Februarie-iunie 2017

 

 

 

Organizator:

  1. FSTA Cluj Napoca 

Responsabili:
Prof.dr. Tofană Maria
Conf.dr. Mudura Elena
Conf.dr. Rotar Anca
Conf.dr. Semeniuc Cristina
Sef lucr.dr. Stan Laura
Şef lucr.dr. Man Simona
Asist.dr. Coldea Teodora
Asist.dr. Mureşan Vlad
Asist. dr. Mureşan Andruţa
Asist.dr. Coman Cristina
Asist.dr. Pop Oana Lelia
Asist.dr. Diaconeasa Zoriţa
Asist.dr. Pop Anamaria
Asist. dr. Salanţă Liana
Asist. dr. Pop Carmen
Asist. dr. Borşa Andrei

4. 

Workshop cu gastronomul Mircea Groza

Workshop

Februarie -Decembrie 2017

FSTA

30

 

Organizatori:

  1. FSTA
  2. Food News

Responsabili:
dr.ing. Lucian Cuibus, e-mail: lucian.cuibus@usamvcluj.ro
Şef lucr.dr. Sonia Socaci
sonia.socaci@usamvcluj.ro

5. 

Art, pastry and science

Workshop

Februarie -Decembrie 2017

FSTA

30

 

Organizatori:
FSTA
Responsabili:
Asist.dr. Diaconeasa Zorița
Asist.dr. Coman Cristina
Șef lucr.dr. Leopold Loredana
Șef lucr.dr. Socaci Sonia
dr.ing. Fӑrcaș Anca
E-mail: zorita.diaconeasa@gmail.com
Invitat: Dana Nicoara, Cofetӑria Dana, Turda

6. 

Expo GastroPan Bakery Confectionery Food Service
Sibiu

 

Excursie de documentare

23-25 martie 2017

Sibiu

50

 

Organizator:
1.FSTA Cluj Napoca
2.Disciplina Tehnologia Morarit-Panificatie SRL
3. Disciplina Gastronomie
Responsabili:
Conf.dr. Adriana Paucean
adriana.paucean@usamvcluj.ro
Sef lucr. Dr. Simona Man
simona.man@usamvcluj.ro
Asist.dr. Liana Salanță
liana.salanta@usamvcluj.ro

7. 

Cafea espresso –
impactul
tehnologiilor
avansate de
procesare, ediţia
a III-a

 

Workshop

Martie/aprilie 2017

Stația Pilot Zaharoase

60

 

Organizator:
1.FSTA Cluj Napoca
2.Disciplina analiza senzoriala a
alimentelor
3. Cafe River
Responsabili:
Şef lucr.dr. Stan Laura

8. 

Inovația în fabricarea produselor de panificație-patiserie-aplicații ale premixurilor, ediția a V-a în colaborare cu SC Viadan SRL, SC Naposigal Quality SRL

Workshop

Martie/Aprilie 2017

Statia Pilot Panificatie-Patiserie

50

 

Organizator:
1.FSTA Cluj Napoca
2.Disciplina Tehnologia Morarit-Panificatie SRL
Responsabili:
Conf.dr. Adriana Paucean
adriana.paucean@usamvcluj.ro
Sef lucr. dr. Simona Man
simona.man@usamvcluj.ro

9. 

Dezvoltarea profesională, in domeniul panificatiei. Ingrediente și soluții complete pentru industria de panificație, patiserie și ciocolaterie. – PURATOS ROMANIA

Atelier de lucru

Martie/Aprilie 2017

Statia pilot de panificatie –Patiserie USAMV-STA /Centrul de Inovație Puratos Cluj-Napoca

40

 

Organizator:
1.FSTA Cluj Napoca
2.Disciplina Tehnologia Morarit-Panificatie SRL
Responsabili:
Conf.dr. Adriana Paucean
adriana.paucean@usamvcluj.ro
Sef lucr. dr. Simona Man
simona.man@usamvcluj.ro

10. 

 Implementarea 9001 intr-o unitate de produse lactate

Vizita de lucru

Martie –Aprilie 2017

Lactate Coltesti

30

 

Responsabili:
Conf. dr Crina Muresan
crina.muresan@usamvcluj.ro
Asist dr. Romina Vlaic
Sef lucrari. Dr. Anamaria Pop
Asist. Dr. Andruta Muresan
Drd.ing Georgiana Petrut

11. 

Ştiinţa pentru copii (ed.2)
 Science for kids and kids for science (ed.2)

Promovare / Imagine

Martie - Iunie 2017

FSTA

30

 

Organizator:

  1. FSTA
  2. Food News

Responsabili:
Şef lucr.dr. Sonia Socaci, e-mail: sonia.socaci@usamvcluj.ro
Asist.dr. Pop Oana
dr.ing. Fărcaş Anca
dr. ing. Cuibus Lucian

12. 

Luna Solai – principii in dezvoltarea unui brand de succes

Vizita de studiu

Martie – Iunie 2017

Luna Solai, Turda

40

 

Organizator:
FSTA
Responsabili:
dr. ing. Cuibus Lucian
lucian.cuibus@usamvcluj.ro

13. 

Introducere în utilizarea platformei e-Learning Moodle

Workshop

Martie –iulie 2017

FSTA

40

 

Organizator:
FSTA Cluj-Napoca
Responsabili:
Conf.dr. Rotar Anca
anca.rotar@usamvcluj.ro
Conf.dr. Semeniuc Cristina
cristina.semeniuc@usamvcluj.ro

14. 

How to present your scientific paper in a conference

Workshop

Martie –iulie 2017

FSTA

50

 

Organizatori:

  1. FSTA
  2. XPE Pharma & Science

Responsabili:
Asist.dr. Cristina Coman
cristina.coman@usamvcluj.ro
Şef lucr.dr. Dana Leopold
Şef lucr.dr. Sonia Socaci
Invitat: dr.ing. Vasile Coman, XPE Pharma&Science

15. 

Tehnologii avansate de procesare in industria produselor zaharoase

Advanced processing technology on confectionery – Practical demonstrations with Mazzetti Renato’s equipment

 

Workshop

 

Martie-Iulie 2017

 

Staţia Pilot Produse Zaharoase

 

65

 

Organizator:

  1. FSTA Cluj Napoca, România
  2. Societatea MAZZETTI RENATO, Tribiano (Mi) - Italia

Responsabili:
Prof. dr. ing. Emil Racolţa email: emil.racolta@usamvcluj.ro
Asist. dr. ing. Vlad Mureşan
email: vlad.muresan@usamvcluj.ro

16. 

Workshop cu
chef Horia
Simon

 

Workshop

Martie-
Noiembrie 2017

FSTA

30

 

Organizatori:
1. FSTA
2. Food News
3. Slow Food Cluj
Transilvania
Responsabili:
dr.ing. Lucian Cuibus,
Şef lucr.dr. Sonia Socaci
e-mail:
lucian.cuibus@usamvcluj.ro
sonia.socaci@usamvcluj.ro

17. 

Aprofundarea cunoștințelor teoretice privind procesarea in industria moraritului si panificatiei
                                               

Excursie de documentare la
EUROPAN SRL

Aprilie 2017

Jud. Salaj, Sarmasag , str Morii nr 11

50

 

Organizator:
1.FSTA Cluj Napoca
2.Disciplina Tehnologia Morarit-Panificatie SRL
Responsabili:
Conf.dr. Adriana Paucean
adriana.paucean@usamvcluj.ro
Sef lucr. dr. Simona Man
simona.man@usamvcluj.ro

18. 

Safety Culture and Risk Management in Agriculture

Workshop

Aprilie 2017

USAMV CN
UBB

50

250

Organizatori:
1.FSTA Cluj-Napoca
2. UBB
Responsabili:
Conf dr Ramona Suharoschi
Asistent Oana lelia Pop
Șef lucr. dr Dan Vodnar
Conf dr Crina Muresan
Conf dr Anca M Rotar
Conf dr Elena Mudura
Conf dr Adriana Paucean
Conf dr Dorin Tibulca
Conf dr Dan Sorin
Șef lucr.dr.  Mirela Jimborean
Asist.dr. Teodora Coldea
Diana Dulf, PhD (UBB)
Email: ramona.suharoschi@usamvcluj.ro

19. 

 “Food safety and security”
 SC Naposigal Quality SRL

Workshop

Aprilie -Mai

FSTA

50

 

Responsabili:
Conf. dr Crina Muresan
crina.muresan@usamvcluj.ro
Asist dr. Romina Vlaic
Sef lucrari. Dr. Anamaria Pop
Asist. Dr. Andruta Muresan
Drd.ing Georgiana Petrut

20. 

Sesiunea de comunicӑri Științifice Studențesti

Simpozion

Mai 2017

USAMVCN

100

 

Organizatori:
1.FSTA Cluj-Napoca
2. USAMVCN
Responsabili:
Reprezentanți studenți
Şef lucr.dr. Socaci Sonia
Prof.dr. Tofană Maria
Conf.dr. Cristina Semeniuc
Conf.dr. Elena Mudura
Șef lucr.dr. Stan Laura
Şef lucr.dr. Jimborean Mirela

21. 

4th Fascination of Plants Day

Eveniment internațional

Mai 2017

USAMV

 

 

Organizatori:

  1. USAMV-CN
  2. EPSO

Responsabili din partea FSTA:
Prof.dr. Carmen Socaciu
Prof.dr. Maria Tofanӑ
Șef lucr.dr. Dan Vodnar
Şef lucr.dr. Sonia Socaci
E-mail:
carmen.socaciu@usamvcluj.ro

22. 

Noi reţete de obtinere a înghețatei artizanale

Workshop

 Mai  2017

FSTA

50

 

Organizatori:
FSTA
Responsabili:
Sef lucr. dr. ing. Jimborean Mirela
Conf. dr. ing. Dorin Țibulcӑ

23. 

Ecotrophelia

 

Concurs științific studentesc

Iunie 2017

USAMVCN –faza locala
Suceava- faza nationala

50

2000

Organizatori:
1.FSTA Cluj-Napoca
2. ASIAR Cluj-Napoca
Responsabili:
Prof.dr. Tofană Maria
Prof.dr. Muste Sevastita
Conf.dr. Suharoschi Ramona
Conf.dr. Mudura Elena
Șef lucr.dr. Socaci Sonia
dr.ing. Cuibus Lucian

24. 

Festivalul alimentului
Ediția a 6-a

 

Expoziții,  prezentare  de produse ale studenților FSTA

Iunie 2017

ISV –USAMV Cluj Napoca

100

5000

Organizatori:
1.FSTA Cluj-Napoca
2. ASIAR Cluj-Napoca
3. ASTA
4. Food News
5. Slow Food Transilvania
6.Clusterul Gusturi Transilvane
Responsabili:
Prof.dr. Tofană Maria
Şef lucr.dr. Stan Laura
Şef lucr.dr.Jimborean Mirela
Şef lucr.dr.Socaci Sonia
Asist.dr. Coman Cristina
dr.ing. Cuibus Lucian
Email:
maria.tofana@usamvcluj.ro
laurastan@usamvcluj.ro

25. 

Applications of ion chromatography in food quality control and environmental research

Workshop

Septembrie 2017

USAMV

30

 

Organizatori:

  1. USAMV Cluj Napoca, Romania
  2. Polish Academy of Science - Institute of Environmental Research, Zabrze, Poland

Responsabili:
Prof.dr. Munttean Edward
E-mail: edward.muntean@usamvcluj.ro
Prof.dr. Rajmund Michalski,
Conf.dr. Tania Mihaiescu

26. 

Simpozionul internațional al USAMV „Perspective ale Agriculturii Mileniului III” – secțiunea “Food Science and Technology”

Simpozion științific

Septembrie-Octombrie 2017

USAMV

200

 

Organizatori:

  1. USAMV-CN

Responsabili din partea FSTA:
Prof.dr. Maria Tofanӑ
Şef lucr.dr. Sonia Socaci
Conf.dr. Cristina Semeniuc
Șef lucr.dr. Laura Stan
Asist.dr. Teodora Coldea
Asist.dr. Oana Pop
E-mail:
sonia.socaci@usamvcluj.ro

27. 

 

Ziua Internaționalӑ a Alimentației

World Food Day

 

 Workshop

 

Octombrie 2017

 

USAMV Cluj Napoca 

 

50

 

5000

Organizator:

  1. ASIAR
  2. FSTA Cluj Napoca 

Responsabil USAMV Cluj Napoca:
Prof.univ. Dr. Maria Tofanӑ
Prof. Univ.dr.Sevastiţa Muste
Conf.dr. Ramona Suharoschi
Conf.univ. dr. Elena Mudura
Sef lucr. Dr.Mirela Jimborean
Asist. Pop Carmen
Asist. Salanțӑ Liana
Email: elena.mudura@usamvcluj.ro

28. 

Nutrigenomics Perspectives

workshop

Octombrie – Noiembrie 2017

USAMV
UMF CN

50

200

Organizatori:
1.FSTA Cluj-Napoca
2. UMF Cluj-Napoca
Responsabili:
Conf dr Ramona Suharoschi
Asistent Oana lelia Pop
Șef lucr.dr. Dan Vodnar
Șef lucr.dr. Anamaria Cozma (UMF)
INVITAT:
Prof dr Rosita Gabbianelli (Univ di Camerino, IT)
Email: ramona.suharoschi@usamvcluj.ro

29. 

Atelier – cum sa mananc sanatos eu si familia mea ?

Workshop / atelir

Octombrie – Decembrie 2017

USAMV CN

100

200

Organizatori:
1.FSTA Cluj-Napoca
2. UMF Cluj-Napoca
Responsabili:
Conf dr Ramona Suharoschi
Asist.dr. Oana lelia Pop
Șef lucr.dr Dan Vodnar
Șef lucr.dr Anamaria Cozma (UMF)
Șef lucr.dr Angela Cozma (UMF)
Șef lucr.dr Adriana Fodor (UMF)
Șef lucr.dr Romana Vulturar (UMF)
Email: ramona.suharoschi@usamvcluj.ro

30. 

Nutritie aplicata – transdisciplinaritate industria alimentara – concept « Design aliment sanatatos »

Atelier

Noiembrie 2017

USAMV CN
UMF CN

25

200

Organizatori:
1.FSTA Cluj-Napoca
2. UMF Cluj-Napoca
Responsabili:
Conf dr Ramona Suharoschi
Șef lucr.dr Dan Vodnar
Asist.dr. Oana lelia Pop
Șef lucr.dr Angela Cozma (UMF)
Șef lucr.dr Adriana Fodor (UMF)
Șef lucr.dr. Romana Vulturar (UMF)
Email: ramona.suharoschi@usamvcluj.ro

31. 

Microbiom– noi abordӑri , importanța practicӑ și aplicații practice

Workshop

Decembrie 2017

USAMV CN
UMF Cluj Napoca

50

200

Organizatori:
1.FSTA Cluj-Napoca
2. UMF Cluj-Napoca
Responsabili:
Conf dr Ramona Suharoschi
Asist.dr.  Oana lelia Pop
Șef lucr.dr Dan Vodnar
Șef lucr.dr Codruta Heghes (UMF)
Conf dr Crina Muresan
Șef lucr.dr Angela Cozma (UMF)
Șef lucr.dr Adriana Fodor (UMF)
Șef lucr.dr Romana Vulturar (UMF)
INVITAT:
Dr Sorin Andreica (UMF –
Ginecologie I, Neonatologie)
Email: ramona.suharoschi@usamvcluj.ro

32. 

Întâlniri specifice Cerc Studențesc „Tehn. prod. zaharoase / prod. extractive”

Realizare produse inovative / pregătire produse lucrări de licență / participare Festivalul Alimentului, Simpozion Studențesc, Concursuri și Expoziții

Sem I / Sem II

Laborator / Stație Pilot Produse Zaharoase / Tehn. uleiului Departament IPA

6

 

Responsabili:
Prof. dr. ing. Emil Racolţa email: emil.racolta@usamvcluj.ro
Asist. dr. ing. Vlad Mureşan
email: vlad.muresan@usamvcluj.ro

 

Prodecan ştiinţific,
Şef lucr.dr. Sonia Socaci

Aprobat in Sedința Consiliului Facultății de Știința și Tehnologia Alimentelor din data de 25.01.2017

 

Galerie foto evenimente

 


 

2016 | 2015

3.

Implementarea

sistemelorde managementde calitateintr-o unitatede obtinereacarnii depasare

Workshop

19 martie

Transavia

Alba Iulia

45