siglaSTA-transparent 

 Facultatea de Ştiinţa și Tehnologia Alimentelor


 Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca

English French German Italian Spanish

Simona Elena Bişboacă

Simona Elena BisboacaSimona Elena Bişboacă
Tehnologia Prelucrării Produselor Agricole,
2003

M-am specializat în Tehnologia Prelucrării Produselor Agricole în perioada 1998- 2003. În anul III de studii am aplicat pentru o mobilitate Erasmus şi astfel am studiat un semestru în Italia la Universitatea din Bologna. 

 Inspirată de studiile şi lucrările practice de la cursul de Oenologie studiate în Italia, am ales o temă interesantă şi de actualitate pentru lucrarea de diplomă, şi anume recuperarea unor compuşi bioactivi din reziduurile de la vinificaţie (tescovina). La 5 ani dupa absolvire m-am înscris la doctorat pentru a aprofunda studiile, an în care am înregistrat şi primul brevet de invenţie ce a avut la bază lucrarea de diplomă. Ulterior am mai înregistrat 3 brevete de invenţie, toate pe domeniul alimentar: Obţinerea unui extract de propolis în apa, Procedeu de obţinere a unei marmelade crude, Aditiv alimentar natural cu proprietăţi colorante, antioxidante şi antibacteriene. Am participat la câteva saloane de inventică internaţionale cu brevetele mele, obţinând 1 medalie de Aur, 2 medalii de Argint, 2 Premii speciale, 1 Plachetă de Aur, cât şi alte distincţii oferite cu diverse ocazii: Femeia Anului 2012 la categoria ştiinţă, Medalia de Glorie din partea IFIA (International Federation Inventors Associations). În anul 2011 am pus bazele unei societăţi comerciale (www.phenalex.ro) prin care momentan am reusit să implementez în producţie 2 dintre brevetele de invenţie. Produsele sunt un real succes atât la nivel naţional cât şi internaţional.