siglaSTA-transparent 

 Facultatea de Ştiinţa și Tehnologia Alimentelor


 Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca

English French German Italian Spanish

Gastronomie, Nutriție și Dietetică Alimentară

ANUL I

Discipline obligatorii

Nr.

Denumire disciplină

Semestru

Curs

S/Pr

LP

Cr.

Forma de examinare

1

Nutrienti si ingrediente alimentare 

 1

2

   1

 

5

E

2

 Gastronomie 

2

 

1

5

V

3

 Catering 

1

 

1

5

E

4

Produse alimentare traditionale

1

 

1

5

E

5

 Fiziologia nutritiei umane

1

 1

 

5

V

6

Nutritie personalizata si dietetica (alcatuire diete)

2

 2

 

5

V

7

Gastronomie moleculara

2

 

1

5

E

8

Cercetare aplicata

 

 

1

5

V

 

Discipline opționale

Nr.

Denumire disciplină

Semestru

Curs

S/Pr

LP

Cr.

Forma de examinare

I

Nutrigenomica

1

1

1

 

5

E

 

Compusi biologic activi

1

1

 

5

E

II

Materii prime si ingrediente utilizate in alimente

 1

1

 

1

5

E

 

Tehnologia produselor de cofetarie

1

1

 

5

E

III

Arome si aromatizanti alimentari

1

1

 

5

E

 

Factori de risc, metode avansate de control si siguranţa alimentelor 

2

1

 

1

5

E

IV

Biostatistica aplicata

1

1

 

5

E

 

Baze de date in nutritie si dietetica

1

1

 

5

E

 

ANUL II

Discipline obligatorii

Nr.

Denumire disciplină

Semestru

Curs

 

S/Pr

LP

Cr.

Forma de examinare

 1

Suplimente alimentare si nutraceutice

 1

1

1

 

4

E

2

Arta degustarii si analiza senzoriala

2

 

1

4

V

3

Proiectare alimente  dietetice

 

1

 

4

V

4

Managementul calitatii aplicat in gastronomie

2

1

 

4

E

5

Cercetare aplicata

 1  

 

1

4

V

6

Modul elaborare lucrare de disertatie

 

 

14

30

 

 

Discipline opționale

Nr.

Denumire disciplină

Semestru

Curs

 

S/Pr

 

LP

Cr.

Forma de examinare

I

Alergii si intolerante alimentare

 1

1

1

 

4

E

Boli de nutriție si metabolism

 1

1

1

 

4

E

II

 

Structuri si interactiuni moleculare in alimente

 1

1

1

 

4

E

 

Proiectare alimente functionale

 

 1

1

1

 

4

V

 

III

Business management culinar

 1

1

1

 

2

V

Antreprenoriat in gastronomie