siglaSTA-transparent 

 Facultatea de Ştiinţa și Tehnologia Alimentelor


 Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca

English French German Italian Spanish

Noemi Kedves

“ERASMUS este mai mult decît o experienţă academică. Este o posibilitate de a privi lumea cu alţi ochi, de a simţi şi de a descoperi noi şi noi emoţii. Bursele Erasmus sunt printre cele mai cunoscute la nivel mondial, reprezentînd programe de mobilitate internaţională, prin care un student, masterand sau doctorand poate învăţa la o universitate din străinătate.” 

"Mă bucur foarte mult că Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj Napoca mi-a oferit această şansă şi am putut să învăţ intr-una dintre cele mai recunoscute universitati din Europa şi nu numai. Universitatea Wageningen este pe locul 77 la nivelul mondial şi locul 23 în topul pentru programele din domeniul Life Sciences.

În anul academic 2012-2013 am avut oportunitatea de învăţa un semestru acolo. Disciplinele studiate au fost foarte interesante. Am avut ocazia sa învăţ despre alergenii alimentari, intoleranţa alimentară, gastonomia moleculară şi managementul calității produselor alimentare. Ceea ce este diferit faţă de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj Napoca, este faptul că pentru a promova un examen este nevoie de nota 5.5 şi nu de nota 5, cum este la noi în Universitate!

In ceea ce priveşte viaţa de student, aceasta este foarte bogata în evenimente. Universitatea din Wageningen oferă programe atât pentru studenţii olandezi cât şi pentru studenţii ERASMUS. Totuşi, cel mai mult mi-a plăcut mediul internaţional, experienţa culturală, dar şi schimbul constant de idei cu studenţi din ţări precum China, Africa de Sud, Thailanda sau SUA.

Recomand experienţa ERASMUS pentru toţi studenţi care vor să facă o diferenţă în viaţa lor. O astfel de experinţă vă schimbă viaţa radical. Vă invaţă să preţuiţi lucruri simple şi vă oferă amintiri de neuitat."

Kedves

 

Post-scriptum: “În tinereţe învăţăm; odată cu vârsta înţelegem. ”- Marie von Ebner-Eschenbach