Manifestări științifice
MANIFESTĂRILE ORGANIZATE DE FACULTATEA DE STIINŢA ŞI TEHNOLOGIA ALIMENTELOR ÎN ANUL 2019
Denumirea manifestării | Tipul manifestării | Perioada/ Data | Locul de desfăşurare | Buget, lei | Organizatori/ Date contact |
|
Rolul și importanța alimentelelor functionale Invitat: Nutriționist Alexandra Vlad |
Workshop | 4 martie 2019 | ISV USAMV |
60 | Organizator:
Responsabili: |
|
Aprofundarea cunoștințelor teoretice privind tehnologia moraritului si a produselor de panificatie si patiserie | Excursie de documentare la SC EUROPAN SRL |
5 martie 2019 | Jud. Salaj, Sarmasag, str Morii nr 11 | 50 | Organizator: 1.FSTA Cluj Napoca 2.Disciplina Tehnologia Morarit-Panificatie 3. Disciplina Depozitarea produselor Alimentare Responsabili: Prof.dr. Muste Sevastita [email protected] Prof. dr. Adriana Paucean [email protected] Sef lucr. dr. Simona Man [email protected] As.dr. Simona Chis [email protected] |
|
Implementarea sistemelor de management de calitate intr-o unitate de obtinere a carnii de pasare |
Workshop | 19 martie | Transavia Alba Iulia |
45 | Organizator: 1. FSTA Cluj Napoca Responsabili: Conf. Dr. Mureşan Crina [email protected] Asist. dr. Vlaic Romina [email protected] |
|
Expoziția Internațională GastroPan ediția a XI-a | Excursie de documentare | 29 martie 2019 | Arad | 50 | Organizator: 1.FSTA Cluj Napoca 2.Disciplina Tehnologia Morarit-Panificatie 3. Disciplina Gastrotehnie si catering 4. Depozitarea produselor vegetale 5. Disciplina Principii si metode de conservare Responsabili: Prof.dr. Muste Sevastita Prof.dr. Adriana Paucean [email protected] Sef lucr.dr. Simona Man [email protected] Şef lucr.dr. Anamaria Pop [email protected] Asist.dr. Liana Salanță [email protected] Asist.dr. Chis Simona [email protected] |
|
Noutăţi in fabricarea produselor de patiserie si cofetarie. Demonstraţii practice – in colaborare cu IREKS |
Workshop | Martie/aprilie 2019 | Statia Pilot Panificatie-Patiserie | 40 | Organizator: 1. FSTA Cluj Napoca 2. Disciplina Tehnologia Morarit-Panificatie SRL Responsabili: Prof.dr. Adriana Paucean [email protected] As.dr. Simona Chis [email protected] Sef lucr. Dr. Simona Man [email protected] |
|
Cafea espresso – impactul tehnologiilor avansate de procesare, ediţia a V-a |
Workshop | Martie / aprilie 2019 | FSTA – Laborator Analiza senzorială a produselor alimentare | 60 | Nu | Organizator: 1.FSTA Cluj Napoca 2.Disciplina analiza senzoriala a alimentelor 3. Cafe River Responsabili: Conf. dr. Stan Laura |
Profilul de aromă al vinului, ediţia a III-a |
Workshop | Martie / aprilie 2019 | FSTA – Laborator Analiza senzorială a produselor alimentare | 60 | 200 | Organizator: 1.FSTA Cluj Napoca 2.Disciplina analiza senzoriala a alimentelor 3.Les Musquetaires du Vin Responsabili: Conf. dr. Stan Laura |
Ştiinţa pentru copii (ed.4) Science for kids and kids for science (ed.4) |
Workshop / Promovare / Imagine | Martie / iunie 2019 | FSTA | 30 | Organizator:
Responsabili: |
|
Inovația în fabricarea produselor de panificație-patiserie-aplicații ale premixurilor, ediția a VII-a în colaborare cu SC Viadan | Workshop | Martie / aprilie 2019 | Statia Pilot Panificatie-Patiserie | 50 | Organizator: 1.FSTA Cluj Napoca 2.Disciplina Tehnologia Morarit-Panificatie SRL Responsabili: Prof.dr. Adriana Paucean [email protected] Sef lucr. dr. Simona Man [email protected] As.dr. Simona Chis [email protected] |
|
Bune practice intr-o unitate de obtinere a produselor lactate |
Excursie de documentare |
09 aprilie | Colteşti, jud Alba |
45 | Organizator: 1. FSTA Cluj Napoca Responsabili: Conf. Dr. Mureşan Crina [email protected] Asist. dr. Vlaic Romina [email protected] |
|
Ecotrophelia | Concurs științific studentesc | Aprilie 2019 | USAMVCN –faza locala | 50 | 2000 | Organizatori: 1.FSTA Cluj-Napoca 2. ASIAR Cluj-Napoca Responsabili: Prof.dr. Tofană Maria Conf.dr. Socaci Sonia Conf.dr. Stan Laura Conf.dr. Mureşan Vlad |
Noi reţete de obtinere a înghețatei artizanale Ediţia a IV-a |
Workshop (invitaţi S.C. VIADAN) |
Aprilie / Mai 2019 | FSTA | Destinat studenţilor din anii III | Organizatori: FSTA Responsabili: Conf. dr. ing. Jimborean Mirela Asist.dr. Andrei Borşa Asist.dr. Michiu Delia |
|
Sesiunea de comunicӑri Științifice Studențesti | Simpozion | 18 Mai 2019 | USAMVCN | 100 | Organizatori: 1.FSTA Cluj-Napoca 2. USAMVCN Responsabili: Reprezentanți studenți Prof.dr. Tofană Maria Conf.dr. Socaci Sonia Prof.dr. Elena Mudura Conf.dr. Jimborean Mirela |
|
|
Eveniment internațional | Mai 2019 | USAMV | Organizatori:
Responsabili din partea FSTA: |
||
Tehnologii avansate de procesare in industria produselor de cofetărie Advanced processing technology on confectionery – Practical demonstrations with Puratos’s ingredients |
Workshop | Mai 2019 | FSTA – Staţia Pilot Produse Zaharoase | 65 | Organizator:
Responsabili: |
|
Secretele obţinerii berii nefiltrate: Artă vs. Aspecte tehnologice | Workshop | Mai/Iunie 2019 | FSTA – Staţia pilot bere | Organizatori: 1. FSTA 2. Agronomia Agro Food Innovation SRL 3. Slow Food Transylvania Responsabili: Prof. dr. Elena Mudura Şef lucr. dr. Teodora Coldea Asist. dr. Lucian Cuibus Asist. dr. Liana Salanţă Asist. dr. Andrei Borşa E-mail: [email protected] |
||
Festivalul alimentului Ediția a VIII-a |
Expoziții, prezentare de produse ale studenților FSTA | 13 Iunie 2019 | ISV –USAMV Cluj Napoca | 100 | 5000 | Organizatori: 1.FSTA Cluj-Napoca 2. ASIAR Cluj-Napoca 3. ASTA 4. Food News 5. Slow Food Transilvania 6.Clusterul Gusturi Transilvane Responsabili: Prof. dr. Tofană Maria Conf. dr. Stan Laura Conf. dr.Socaci Sonia Email: [email protected] [email protected] |
Simpozionul internațional al USAMV – secțiunea “Food Science and Technology” | Simpozion științific | Septembrie-2019 | USAMV | 200 | 2000 | Organizatori: 1. USAMV-CN Responsabili FSTA: Prof.dr. Maria Tofanӑ Şef lucr.dr. Sonia Socaci Conf.dr. Cristina Semeniuc Asist.dr. Anca Fărcaş Asist.dr. Oana Pop E-mail: [email protected] |
Applications of ion chromatography in food quality control | Workshop | 27 septembrie 2019 | ISV | 35 | Nu | Organizatori: 1. USAMV Cluj Napoca, Romania 2. Polish Academy of Science – Institute of Environmental Research, Zabrze, Poland |
Întâlniri specifice Cerc Studențesc „Tehn. prod. zaharoase / prod. extractive” | Ateliere Dezvoltare produse inovative / Concepte NPD „New Product Development” | Sem I / Sem II | FSTA – Laborator / Stație Pilot Produse Zaharoase | 10 | Responsabili: Prof. dr. ing. Emil Racolţa email: [email protected] Conf. dr. ing. Vlad Mureşan email: [email protected] Cadru did. asociat Georgiana Petruț |
|
Cerc Ştiinţific Studențesc „Analiza senzorială a produselor alimentare” | Ateliere de dezvoltare a ablităţilor de expert senzorial | Sem I / Sem II | FSTA – Laborator Analiza senzorială a produselor alimentare | 10 | NU | Responsabili: Conf. dr. Stan Laura [email protected] |
Cerc Ştiinţific Studențesc „Food Authenticity” |
Activităţi ştiinţifice privind modalităţile de stabilire a autenticităţii produselor alimentare şi de identificare a fraudelor | Sem I / Sem II | FSTA – Laborator Aditivi alimentari | 10 | NU | Responsabili: Conf. dr. Socaci Sonia Asist.dr. Fărcaş Anca Asist.dr. Liana Salanţă |