IMPLEMENTAREA TEMATICILOR DE CERCETARE IDENTIFICATE ÎN CENTRE DE CERCETARE ŞI REZULTATELE OBŢINUTE DIN ACTIVITĂŢILE DE CERCETARE DESFĂŞURATE/ÎN DESFĂŞURARE, PE ACESTE TEMATICI (2007 - 2011)
Crt. No. |
Tematica de cercetare
|
Infrastructura de cercetare (centre/ laboratoare funcţionale), in care se desfăşoară activităţile specifice Tematicii
|
Proiectele de cercetare derulate/aflate in derulare, cu activităţi de cercetare specifice Tematicii
|
Publicaţii relevante (articole, cărţi - se exclud manualele), care prezintă rezultate ale activităţilor de cercetare desfăşurate pe aceasta Tematica
|
Alte rezultate semnificative (brevete, conferinţe, etc.) pentru valorificarea activităţilor de cercetare derulate in specificul Tematicii
|
|
|
E 5.4.1. Procese şi tehnologii inovative de a obţinere a alimentelor si furajelor cu calităţi nutriţionale superioare |
CENTRU DE CERCETARE IN BIOCHIMIE SI BIOTEHNOLOGIE AGROALIMENTARA |
PN II TD 365/2007 |
1.Veronica Sanda Chedea, Cornelia Braicu and Carmen Socaciu, 2011.Antioxidant/prooxidant activity of a polyphenolic grape seed extract, Food chemistry, Volume 121, Issue 1, 1 July 2010, Pages 132-139 |
1. Brevet - OTETURI BALSAMICE CU SUCURI DE FRUCTE SI PLANTE AROMATICE, autor: Carmen Socaciu |
|
|
E 5.4.5. Metode moderne de evaluare a calităţii şi siguranţei alimentelor şi furajelor, autenticitate, trasabilitate |
CENTRU DE CERCETARE IN BIOCHIMIE SI BIOTEHNOLOGIE AGROALIMENTARA Director: Prof. univ. dr. Carmen Socaciu |
CNCSIS TIP A 860/2007 |
1.M Andjelkovic, J Van Camp, M Pedra, K Renders, C. Socaciu, and R Verhe, 2008, Correlations of the phenolic compounds and the phenolic content in some spanish and French olive oils, J Agric Food Chem, 56(13): 5181-7 ISI-2.532. ISSN: 0021-8561 |
|
|
|
E 6.2.1/6.1.4 Conceperea şi dezvoltarea unor tehnologii avansate în domeniul produselor farmaceutice, grupurilor biocatalitice şi de obţinere a unor noi enzime şi microorganisme; |
CENTRU DE CERCETARE IN BIOCHIMIE SI BIOTEHNOLOGIE AGROALIMENTARA Director: Prof. univ .dr. Carmen Socaciu |
PN II TD 457/2007 |
1. Chedea V., Vicas S and Socaciu C. 2008, Kinetics of soybean lipoxygenases are related to pH, substrate availability and extraction procedures, J.of Food Biochem.32, 2008 153-172 ISI-0.9 |
|
|
|
E 4.1.3 /4.1.3 Metode de investigaţie şi intervenţionale bazate pe medicina moleculară şi celulară, genomică şi proteomică |
CENTRU DE CERCETARE IN BIOCHIMIE SI BIOTEHNOLOGIE AGROALIMENTARA Director: Prof. univ. dr. Carmen Socaciu |
PN II-RU-TD 456/2007 Evaluarea in vitro a acţiunii citotoxice si/sau genotoxice a unor produse fitofarmaceutice si aditivi alimentari (2007-2008) |
1 Pintea Adela, Rugina Dumitrita, Pop Raluca, Bunea Andrea, Socaciu Carmen, Diehl Horst A., 2011. Antioxidant Effect of Trans-Resveratrol in Cultured Human Retinal Pigment Epithelial Cells, JOURNAL OF OCULAR PHARMACOLOGY AND THERAPEUTICS, Volume: 27, Issue: 4, Pages: 315-321 2. CORNELIA BRAICU, IOANA BERINDAN-NEAGOE, VERONICA SANDA CHEDEA, LOREDANA BALACESCU, IOANA BRIE, OLGA SORITAU, CARMEN SOCACIU, ALEXANDRU IRIMIE, 2010. INDIVIDUAL AND COMBINED CYTOTOXIC EFFECTS OF THE MAJOR FOUR AFLATOXINS IN DIFFERENT IN VITRO STABILIZED SYSTEMS, Journal of food biochemistry, Volume 34, Issue 5, pages 1079–1090 |
|
|
|
E 5.4.1. Procese şi tehnologii inovative de a obţinere a alimentelor si furajelor cu calităţi nutriţionale superioare ( inc. fermentaţii) PN II 5.1.2 Modernizarea producţiei alimentare şi obţinerea de produse corespunzătoare principiilor dezvoltării durabile şi securităţii alimentare |
CENTRU DE CERCETARE PRIVIND CALITATEA SI SIGURANTA ALIMENTULUI Director: Prof. univ. dr. Maria Tofana |
PN II INOVARE No. 155/2008 Sare dietetica si derivate ale acesteia obţinute prin aplicarea unor soluţii eficiente de procesare si a procedurilor specifice igienei produselor alimentare(2008-2010) Responsabil: Maria Tofana |
1. Emil RACOLTA, Crina MURESAN, Vlad MURESAN, Livia TICREA, 2011.Sunflower Halva with Addition of Hemp Protein Powder I. Determination of Protein Content, Bulletin UASVM Agriculture, 68(2), 400-403 2.Edward MUNTEAN, 2011.Mathematical Modeling of Batch Enzymatic Starch Hydrolysis, Bulletin UASVM Agriculture, 68(2), 344-351 |
1. Brevet - Produse de caramelaj dietetice din izomalt cu ingrediente naturale funcţionale şi procedeu de obţinere- autor: Carmen Socaciu si Emil Racolta 2. Brevet: Compoziţie de halva dietetica, compoziţie de halviţa dietetica si procedeu de obţinere a halviţei dietetice-autor: Emil Racolta 3. Brevet - Compoziţie pentru jeleuri şi procedeu de obținere, autor: Emil Racolta 4. Brevet - Compoziţie din boabe de cereale expandate si procedeu de obţinere: autor: Emil Racolta |
|
|
E 5.4.1/5.1.8 Trasabilitatea pe lanţul alimentar |
CENTRU DE CERCETARE PRIVIND CALITATEA SI SIGURANTA ALIMENTULUI Director: Prof. univ. Maria Tofana |
CNCSIS-TD No 408/2007 Cercetări privind studiul unor modificări oxidative si lipolitice a laptelui praf pe parcursul depozitarii(2007-2008) Director: Cristina Semeniuc |
1. MUDURA, E., TOFANA, M., MUSTE, S., PAUCEAN, A., SOCACI, S.,(2009), The evaluation of hop utilisation in brewing process, Journal of Agroalimentary Processes and Technologies,15(2), 249-252. 2.PAUCEAN, A., ROTAR, A.M., JIMBOREAN,M., MUDURA, E., SOCACIU, C.,(2009), Microbiological interaction between lactic acid bacteria and Saccharomyces cerevisiae brewers yeast in mixed culture for effective production of a kefir type products, Journal of Agroalimentary Processes and Technologies,15(2), 283-286. 3. PAUCEAN,A., SOCACIU,C., VODNAR, D. and MUDURA, E., 2010. A new functional dairy product containing an optimized mixture of Lactococcus bacteria, kefir and brewer's yeasts, ROMANIAN BIOTECHNOLOGICAL LETTERS, Vol. 15, No. 6, 2010, p. 5793-5800 4.Cristina A. Semeniuc, Ancuţa M. Rotar, Ramona Suharoschi, Camelia Guş, Constantin Bele, Cristian Matea (2010) - Impact of storage conditions on hydrolytic rancidity degree of the dry dairy powders, Journal of Agroalimentary Processes and Technologies, Vol. 16, Nr. 2, p. 177-179 5.Sonia A. Socaci, Maria Tofana, Carmen Socaciu,The Evaluation of Rosemary Essential Oil Variability Compared with that of Rosemary Leaves; Journal of Agroalimentary Processes and Technologies 2010, 16 (2), 117-122 |
|
|
|
E 5.4.4. Contribuţii la dezvoltarea conceptului de lanţ agroalimentar ( de la furca la furculiţa), impactul mediului si a agenţilor poluanţi asupra calităţii şi siguranţei alimentelor PNII 5.1.9 Diminuarea reziduurilor şi contaminanţilor din întreg lanţul alimentar |
CENTRU DE CERCETARE PRIVIND CALITATEA SI SIGURANTA ALIMENTULUI Director: Prof. univ. Maria Tofana |
PNII No.52-132/2008 Reducerea contaminării cu micotoxine pe filiera cerealelor in vederea obţinerii de produse de panificaţie, cu conţinut ridicat de fibre, sigure pentru consum - Fibresig (2008-2011) Responsabil USAMV : Prof. univ. Maria Tofana |
1. Tofana Maria- Performante analitice si limitari legislative, Ed. Mega, 2011, Cluj-Napoca 2.Belbe, Giorgiana Mihaela, Maria Tofană, 2010, „Effects of Ionizing Radiation on Microbiological Contaminants of Foods”, În: Bulletin of University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine, Cluj Napoca, 67(2)/2010:178- 185 3. Ana Laura NEACSU, Maria TOFANA,Food Safety Procedures and Food Law Principles in European Union; Bulletin UASVM Agriculture, 67(2)/2010, Cluj-Napoca, p.346.351 4. Ancuţa M. Rotar, S. Apostu, Carmen Lazar, Cristina A. Semeniuc, 2010.A study regarding the relationship between somatic cell count and bacteriological exam at goat milk, Journal of Agroalimentary Processes and Technologies, 16 (2), 150-154 5. Carmen LAZAR, Ancuta M. ROTAR, Sorin APOSTU, Georgiana BUZGĂU,2010. Comparative Studies Concerning Microbial Quality of Ecological and Conventional Milk, Bulletin UASVM Agriculture, 67(2), 266-272 |
|