siglaSTA-transparent 

 Facultatea de Ştiinţa și Tehnologia Alimentelor


 Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca

English French German Italian Spanish
  • FSTA 3
  • DSC 0039
  • 4
  • 5
  • 20121121 101531
  • 1
  • 20121025 100106
  • DSCF5777
  • 8
  • 20121120 120701
  • 6
  • colaj2
  • 3
  • 7
  • 20121119 113602
  • 2

Prezentare

SALUTARE! MAI JOS AI DETALII PRIVIND MODUL DE DESFASURARE A SEMESTRULUI I AN UNIVERSITAR 2020-2021

Facultatea de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor (FSTA) din cadrul USAMV Cluj-Napoca va începe cursurile anului universitar 2020-2021 la programele de studii din domeniul Ingineriei Produselor Alimentare în data de 5 octombrie 2020. Contextul actual cauzat de pandemia Covid-19 la nivel global, presupune anumite restricții și reorganizări ale activității didactice specifice actului didactic, reglementate prin Ordinul comun emis de către MEC şi MS nr. 5487/1494/2020.

FSTA s-a organizat pentru scenariul hibrid al activităților didactice. Consiliul Facultății, cu aprobarea Consiliul de Administrație și Senatului USAMV CN, a hotărât următorul scenariu pentru semestrul I al anului universitar 2020-2021:

Pentru ciclul I de licență:

- Toate cursurile de la toate programele de studii se vor desfășura online pe întreaga durată a semestrului I (săptămânile 1-14);

- Anii de studii I și IV vor începe activitatea didactică în campus, cu participarea la activitățile de lucrări practice față în față, pentru o perioadă de șapte săptămâni (săptămânile 1-7) începând cu 5 octombrie 2020; toate activitățile de curs, proiect și seminar se vor desfășura online, pe tot parcursul semestrului I, conform orarului;

- Anii de studii II și III vor începe activitatea didactică online (curs și proiect/seminar), iar începând cu săptămâna a opta din semestrul I (săptămânile 8-14) vor participa la lucrări practice față în față, în laboratoarele din campusul USAMV CN;

- În baza orarului, este obligatorie participarea la lucrările practice (faţă în faţă) la toate disciplinele în condițiile respectării normelor de securitate sanitară. FSTA va asigura condiții de derulare a activităților didactice conform ordinelor comune ale MS și MEC, în toate spațiile destinate lucrărilor practice sau seminariilor, conform regulamentelor și a planurilor anti COVID -19 adoptate de USAMV CN.

Studenții vor fi instruiți pentru respectarea acestor norme de către îndrumătorii de an și de cadrele didactice.

- Cazarea studenților se va face în regim de doi, maximum trei studenți în cameră, în căminele USAMV CN cu respectarea regulamentelor, a grupelor și în baza numărului de locuri repartizat pe facultate.

Pentru ciclul II master:

- Toate activitățile didactice de predare vor fi susținute on line;

- La solicitarea cadrelor didactice/ studenților pentru anumite lucrări sau demonstrații practice la unele discipline, se vor putea organiza, în condiții de respectare a securității sanitare, în campus sau alte locații ale unor unități de producție sau cercetare, activități față în față, cu avizul conducerii FSTA.

 

Vă urăm mult succes în noul an universitar!

Conducerea Facultăţii Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor

 

Facultatea de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor 

Toate lucrurile faine de la noi, STA, pe care poți să le înveți au loc în cadrul celor trei specializări:

  1. Tehnologia Prelucrării Produselor Agricole, unde ne concentrăm pe domeniul tehnologic, pe proiectarea producției și a echipamentelor agricole.
  2. Controlul şi Expertiza Produselor Alimentare, locul unde învățăm despre asigurarea calității și autenticiatea alimentelor, având în prim plan siguranța alimentară a consumatorului și bunăstarea societății.
  3. Ingineria Produselor Alimentare, specializarea care acoperă profesional toate tehnologiile din industria alimentară.

    Partea noastră preferată e că anul I și II de studiu alcătuiesc un trunchi comun numit generic Ingineria Produselor Alimentare. În primii doi ani îți vei pune bazele în acest domeniu care reprezintă un pas necesar pentru înțelegerea deplină a tehnologiei industriei alimentare.

    Începând cu anul III, fiecare student are posibilitatea să aleagă una dintre specializările prezentate (IPA, CEPA sau TPPA), în funcție de interesele și înclinațiile lui. Asta înseamnă că vei începe perioada de specializare în funcție de alegerea pe care o vei face.

 

Film de prezentare

200x300 

 

romania     USAMV pe locul 5 pe ţară în Categoria: 
Universităţi de cercetare avansată şi educaţie
    Universitate cu Grad de 
Încredere Ridicat
     ISO 9001:2008
 167   USAMV Cluj-Napoca
apare in topul international U-Multirank
logo gm2    USAMV Cluj-Napoca
apare in topul international UI GreenMetric 

 

DECANAT FACULTATEA DE ȘTIINȚA ȘI TEHNOLOGIA ALIMENTELOR:

             Str. Mănăştur, nr. 3-5, 400372, Cluj-Napoca, România

              tel.: 0264-596384 /int. 118; Fax: 0264-593792

              e-mail: decanat.sta@usamvcluj.ro

 DEPARTAMENT INGINERIA PRODUSELOR ALIMENTARE:

              Calea Floresti nr. 64, 400509, Cluj-Napoca, România

              tel.: 0264-596384 /int. 256

facebook-icon

 

 

Toate lucrurile faine de la noi, STA, pe care poți să le înveți au loc în cadrul celor trei specializări:

Tehnologia Prelucrării Produselor Agricole, unde ne concentrăm pe domeniul tehnologic, pe proiectarea producției și a echipamentelor agricole.

Controlul şi Expertiza Produselor Alimentare, locul unde învățăm despre asigurarea calității și autenticiatea alimentelor, având în prim plan siguranța alimentară a consumatorului și bunăstarea societății.

Ingineria Produselor Alimentare, specializarea care acoperă profesional toate tehnologiile din industria alimentară.

Partea noastră preferată e că anul I și II de studiu alcătuiesc un trunchi comun numit generic Ingineria Produselor Alimentare. În primii doi ani îți vei pune bazele în acest domeniu care reprezintă un pas necesar pentru înțelegerea deplină a tehnologiei industriei alimentare.

Începând cu anul III, fiecare student are posibilitatea să aleagă una dintre specializările prezentate (IPA, CEPA sau TPPA), în funcție de interesele și înclinațiile lui. Asta înseamnă că vei începe perioada de specializare în funcție de alegerea pe care o vei face.


Nu doar pare ci e și destul de fain. Asta e ce ne-au transmis elevii care ne-au devenit studenți de-a lungul timpului
.